Przepis na Kawa pod kokosową pierzynką

Kawa pod kokosową pierzynką
Na ciepło

Łatwy

10 minut

2

Składniki:

    • podwójne espresso
    • 50 ml wody
    • 100 ml mleczka kokosowego
    • łyżka wiórków kokosowych
    • łyżeczka cukru kokosowego

Chcesz urozmaicić sobie swoją codzienną popołudniową kawę? Jesteś miłośnikiem wszystkiego, co kokosowe? W takim przypadku przygotowany przez nas przepis wydaje się być dla Ciebie przepisem idealnym! Kawa pod kokosową pierzynką to połączenie mocnego espresso z mlekiem kokosowym oraz wiórkami kokosowymi, które sprawią, że Twoja kawa zyska całkowicie niepowtarzalny aromat, obok którego nie przejdziesz obojętnie. Kokosowa kawa nie tylko przyjemnie Cię pobudzi do działania, ale również sprawi, że zimowy wieczór stanie się zdecydowanie bardziej przyjemny. Zobacz czego Ci potrzeba do przygotowania tej kokosowej kawy...

Sposób przygotowania:

1. Do niewielkiego garnuszka wlej wodę z mlekiem koksowym i delikatnie je podgrzej, a następnie dokładnie spień.

2. Na suchą patelnię wysyp wiórki kokosowe i przez parę minut wydobywaj z nich aromat — prażenie wiórków kokosowych pozwoli Ci nadać im delikatnie orzechowego smaku.

3. Zaparz espresso.

4. Do filiżanki dodaj espresso, spienione mleko, cukier kokosowy, a całość dodatkowo ozdób wiórkami kokosowymi.

Skomentuj przepis
Ocena: