- Strona główna
- Na ciepło
- Kawa Świętego Mikołaja
Przepis na Kawa Świętego Mikołaja

Łatwy
3 minuty
2
Składniki:
- 15 ml syropu orzechowego
- 20 ml syropu kokosowego
- 25 ml syropu wanilinowego
- 2 espresso
- 150 ml mleka
- bita śmietana
Grudzień to miesiąc, w którym obchodzimy nie tylko Mikołajki, ale również Święta Bożego Narodzenia — to wyjątkowy czas, w którym spędzamy czas z naszymi bliskimi i delektujemy się wolnymi od pracy dniami w zimowej, a zarazem przytulnej atmosferze. Co zrobić, aby ten czas spędzić jeszcze bardziej przyjemnie? Koniecznie wypróbuj kawę Świętego Mikołaja! 6 grudnia, kiedy Mikołaj wyrusza na rozdawanie prezentów, najczęściej zostawia się mu do przegryzienia ciasteczka i mleko, lecz my proponujemy mu kawę, która pozwoli mu zyskać siły do dalszego rozwożenia prezentów! Jesteś ciekawy, jaką kawę podalibyśmy Mikołajowi? Zrób ją sam i sprawdź, czy Tobie również przypadnie do gustu! Jest rozgrzewająca, smaczna i przede wszystkim dostarczy nam mnóstwo energii do dalszego działania!
Sposób przygotowania
1. Zaparz podwójne espresso.
2. Do dwóch filiżanek wlej odpowiednie ilości syropów, a następnie zalej je espresso.
3. Na to dodaj spienione mleko i bitą śmietanę, którą możesz dodatkowo udekorować tartą gorzką czekoladą.

Łatwy
5 minut
1

Łatwy
15 minut
2

Łatwy
15 minut
1

Łatwy
5 minut
1

Łatwy
8 minut
1

Średni
15 minut
1

Trudny
20 minut
1

Trudny
30 minut
1