- Strona główna
- Deser
- Latte lawendowo-waniliowe
Przepis na Latte lawendowo-waniliowe

łatwy
4 minuty
1
Składniki:
- 20 ml syropu lawendowego
- 10 ml syropu waniliowego
- 150 ml spienionego mleka
- espresso
Lawenda i wanilia - ciekawe połączenie kolorów, zapachów i... smaków. A jeszcze lepsze, gdy są połączone z aromatem kawy. Lekkie latte o smaku lawendowo-waniliowym to idealna propozycja na każdy dzień. Kawę tę przygotujesz samodzielnie z zaledwie kilku składników, które z pewnością posiadasz w domu. Latte lawendowo-waniliowe bazuje na wysokiej jakości kawie, np. Bazzara Piacerepuro, o niskiej zawartości kofeiny. Do tego pyszny syrop lawendowy oraz syrop waniliowy. Wykonanie latte lawendowo-waniliowego jest banalnie proste. Potrzebujesz espresso, syropu lawendowego i waniliowego oraz mleka. Opcjonalnie - ciasteczka do dekoracji, pianki lub bita śmietana. Czas wykonania - około 4 minut.
Sposób przygotowania:
1. Wybierz ulubioną filiżankę i wlej do niej syropy - lawendowy i waniliowy.
2. Następnie wlej przygotowane espresso.
3. Powoli dolej mleko, a na końcu udekoruj kawę ulubionymi herbatnikami, słodkimi piankami lub kleksem bitej śmietany.

Łatwy
15 minut
1

Łatwy
3 minuty
1

Łatwy
15 minut
1

Łatwy
10 minut
2

Łatwy
10 minut
1

Łatwy
1 minuta
1

Łatwy
15 minut
1

Trudny
20 minut
4