Przepis na Latte lawendowo-waniliowe

Latte lawendowo-waniliowe
Deser

łatwy

4 minuty

1

Składniki:

    • 20 ml syropu lawendowego
    • 10 ml syropu waniliowego
    • 150 ml spienionego mleka
    • espresso

Lawenda i wanilia - ciekawe połączenie kolorów, zapachów i... smaków. A jeszcze lepsze, gdy są połączone z aromatem kawy. Lekkie latte o smaku lawendowo-waniliowym to idealna propozycja na każdy dzień. Kawę tę przygotujesz samodzielnie z zaledwie kilku składników, które z pewnością posiadasz w domu. Latte lawendowo-waniliowe bazuje na wysokiej jakości kawie, np. Bazzara Piacerepuro, o niskiej zawartości kofeiny. Do tego pyszny syrop lawendowy oraz syrop waniliowy. Wykonanie latte lawendowo-waniliowego jest banalnie proste. Potrzebujesz espresso, syropu lawendowego i waniliowego oraz mleka. Opcjonalnie - ciasteczka do dekoracji, pianki lub bita śmietana. Czas wykonania - około 4 minut.

 

Sposób przygotowania: 

1. Wybierz ulubioną filiżankę i wlej do niej syropy - lawendowy i waniliowy.

 

2. Następnie wlej przygotowane espresso.

 

3. Powoli dolej mleko, a na końcu udekoruj kawę ulubionymi herbatnikami, słodkimi piankami lub kleksem bitej śmietany. 

Skomentuj przepis
Ocena: