Przepis na Latte piernikowe - jak zrobić latte piernikowe

Latte piernikowe - jak zrobić latte piernikowe
Na ciepło

Łatwy

5 minut

2

Składniki:

    • 2 espresso
    • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
    • 1 łyżeczka mielonego imbiru
    • 1 łyżeczka przyprawy piernikowej
    • 2 łyżeczki cukru
    • 2 łyżki melasy
    • szklanka mleka

Latte piernikowe to połączenie słodyczy z dość intensywnym smakiem przyprawy piernikowej, która połączona z espresso i ciepłym, spienionym mlekiem oraz dodatkiem bitej śmietany rozwieje każde nasze troski. Latte piernikowe to kolejny przykład rozgrzewającej kawy, która jest napojem pobudzającym i deserem w jednym. Latte piernikowe idealnie nadaje się na sezon jesienny i zimowy, gdzie umili nam chłodne dni. Dzięki naszemu prostemu przepisowi kawą nie tylko będziesz mógł delektować się w kawiarni, ale również w zaciszu własnego domu! Poza tym piernikowe latte wprowadzi do Twojego mieszkania zapach świąt, które niosą ze sobą przytulną atmosferę sprzyjającą wypoczynkowi i całkowitemu rozluźnieniu.

Sposób przygotowania

1. Zaparz swoją ulubioną kawę w formie espresso.

2. Połącz ze sobą w niewielkiej miseczce wszystkie przyprawy i melasę. Użyć łyżeczki do ich całkowitego połączenia. Następnie rozdziel powstałą miksturę na dwa kubki.

3. Podgrzej mleko i spień je.

4. Do kubków dodaj kawę, a następnie mleko. Koniecznie podawaj z aromatycznym pierniczkiem!

Skomentuj przepis
Ocena: