- Strona główna
- Na zimno
- Mrożona kawa banan-mango
Przepis na Mrożona kawa banan-mango

Łatwy
15 minut
2
Składniki:
- 20 g kawy rozpuszczalnej
- 3 łyżeczki cukru
- 2 banany
- mango
- 200 ml mleka
- opakowanie cukru wanilinowego
- 2 kulki lodów wanilinowych
- kakao
Przepisów na kawę jest mnóstwo, ponieważ nikt nie powiedział, że kawa musi smakować zawsze tak samo! Jeżeli chcesz spróbować egzotycznego połączenia, koniecznie zdecyduj się właśnie na kawę mrożoną o smaku banan-mango. Kawa, która swoją konsystencją przypomina milkshake'a doskonale nadaje się na letnie popołudnia - orzeźwi, odświeży i pobudzi. Orientalne połączenie kawy z mango i bananem przypadnie do gustu miłośnikom słodkich deserów kawowych, można powiedzieć, że jest to 2 w 1 - nie tylko zaspokoi nasze pragnienie zimnej kawy, ale również tzw. słodki ząb. Koniecznie napisz nam, jak podoba Ci się to połączenie!
Sposób przygotowania:
1. Kawę zaparz 300 ml wody i dodaj cukru do smaku. Kawę wystudź i wstaw do lodówki.
2. Obierz banany i mango.
3. Do miksera dodaj owoce, mleko i cukier wanilinowy.
4. Schłodzoną kawę przelej do 2 wysokich szklanek. W każdej szklance umieść po jeden kulce lodów wanilinowych.
5. Dolej zmiksowane owoce z mlekiem i całość posyp delikatnie kakao. Podawaj od razu.

Łatwy
15 minut
1

Łatwy
10 minut
1

Łatwy
5 minut
1

Łatwy
6 minut
1

Łatwy
15 minut
2

Łatwy
8 minut
1

Łatwy
12 minut
2

Łatwy
10 minut
2