Przepis na Mrożona kawa banan-mango

Mrożona kawa banan-mango
Na zimno

Łatwy

15 minut

2

Składniki:

    • 20 g kawy rozpuszczalnej
    • 3 łyżeczki cukru
    • 2 banany
    • mango
    • 200 ml mleka
    • opakowanie cukru wanilinowego
    • 2 kulki lodów wanilinowych
    • kakao

Przepisów na kawę jest mnóstwo, ponieważ nikt nie powiedział, że kawa musi smakować zawsze tak samo! Jeżeli chcesz spróbować egzotycznego połączenia, koniecznie zdecyduj się właśnie na kawę mrożoną o smaku banan-mango. Kawa, która swoją konsystencją przypomina milkshake'a doskonale nadaje się na letnie popołudnia - orzeźwi, odświeży i pobudzi. Orientalne połączenie kawy z mango i bananem przypadnie do gustu miłośnikom słodkich deserów kawowych, można powiedzieć, że jest to 2 w 1 - nie tylko zaspokoi nasze pragnienie zimnej kawy, ale również tzw. słodki ząb. Koniecznie napisz nam, jak podoba Ci się to połączenie!

Sposób przygotowania:

1. Kawę zaparz 300 ml wody i dodaj cukru do smaku. Kawę wystudź i wstaw do lodówki. 

2. Obierz banany i mango. 

3. Do miksera dodaj owoce, mleko i cukier wanilinowy. 

4. Schłodzoną kawę przelej do 2 wysokich szklanek. W każdej szklance umieść po jeden kulce lodów wanilinowych. 

5. Dolej zmiksowane owoce z mlekiem i całość posyp delikatnie kakao. Podawaj od razu.

Skomentuj przepis
Ocena: