Przepis na Kawa Świętego Mikołaja

Kawa Świętego Mikołaja
Na ciepło

Łatwy

3 minuty

2

Składniki:

    • 15 ml syropu orzechowego
    • 20 ml syropu kokosowego
    • 25 ml syropu wanilinowego
    • 2 espresso
    • 150 ml mleka
    • bita śmietana

Grudzień to miesiąc, w którym obchodzimy nie tylko Mikołajki, ale również Święta Bożego Narodzenia — to wyjątkowy czas, w którym spędzamy czas z naszymi bliskimi i delektujemy się wolnymi od pracy dniami w zimowej, a zarazem przytulnej atmosferze. Co zrobić, aby ten czas spędzić jeszcze bardziej przyjemnie? Koniecznie wypróbuj kawę Świętego Mikołaja! 6 grudnia, kiedy Mikołaj wyrusza na rozdawanie prezentów, najczęściej zostawia się mu do przegryzienia ciasteczka i mleko, lecz my proponujemy mu kawę, która pozwoli mu zyskać siły do dalszego rozwożenia prezentów! Jesteś ciekawy, jaką kawę podalibyśmy Mikołajowi? Zrób ją sam i sprawdź, czy Tobie również przypadnie do gustu! Jest rozgrzewająca, smaczna i przede wszystkim dostarczy nam mnóstwo energii do dalszego działania!

Sposób przygotowania

1. Zaparz podwójne espresso.

2. Do dwóch filiżanek wlej odpowiednie ilości syropów, a następnie zalej je espresso.

3. Na to dodaj spienione mleko i bitą śmietanę, którą możesz dodatkowo udekorować tartą gorzką czekoladą.

Skomentuj przepis
Ocena: