- Strona główna
- Na ciepło
- Cynamonowe cappuccino
Przepis na Cynamonowe cappuccino
Trudny
30 minut
1
Składniki:
- 2 łyżeczki syropu cynamonowego
- espresso
- 100 ml mleka
- 1 szklanka cukru pudru
- 1 szklanka wody
- laska cynamonu
Składniki kawa:
Składniki syrop:
Cappuccino to klasyk wśród kaw, który jest chętnie wybieraną opcją zarówno z rana, jak i po południu - zachwyca delikatnym smakiem i aromatycznym zapachem kawy, a także aksamitnie spienionym mlekiem. Ten przepis jest delikatnym "twistem" dla tradycyjnego cappuccino, ponieważ dodamy do niego syrop cynamonowy, który również przyrządzimy od podstaw w domu. Syrop będziesz mógł przechowywać w lodówce i dodawać do kawy, a także do deserów, kiedy tylko masz na to ochotę!
Sposób przygotowania syropu:
1. Do niewielkiego rondelka przesyp cukier puder i dodaj wodę, a następnie ustaw na małym ogniu. Mieszaj, dopóki cukier puder się nie rozpuści.
2. Zdejmij miksturę z ognia i włóż do niej laskę cynamonu.
3. Syrop pozostaw do ostygnięcie pod przykryciem.
4. Możesz przechowywać go w lodówce w szczelnym zamknięciu przez ok. 2 tygodnie.
Sposób przygotowania cynamonowego cappuccino:
1. Zaparz ulubioną kawę.
2. Podczas parzenia wlej do filiżanki dwie łyżeczki syropu cynamonowego.
3. Spień mleko i delikatnie przelej je do filiżanki.
4. Opcjonalnie możesz oprószyć mleko zmielonym cynamonem.
Łatwy
5 minut
1
Łatwy
4 minuty
1
Średni
12 minut
1
Łatwy
15 minut
2
Średni
20 minut
11
Łatwy
10 minut
2
Łatwy
8 minut
1
Łatwy
15 minut
1