- Strona główna
- Deser
- Kawa kokosowa
Przepis na Kawa kokosowa

Łatwy
10 minut
1
Składniki:
- podwójne espresso
- 100 ml mleka kokosowego
- syrop karmelowy
Kokos i kawa to nieziemskie połączenie... szczególnie dla osób, które kochają smak kokosa. Słodkie mleko kokosowe zestawione z bogatym smakiem kawy i dodatkiem syropu karmelowego nie tylko sprawdzi się w roli deseru, ale również napoju, dzięki któremu ukoimy nerwy po ciężkim dniu. Kawa kokosowa nie tylko sprawdzi się idealnie w zimowe popołudnia, ale również będzie świetnym napojem w sezonie letnim - wystarczy, że dodasz wtedy do niej odpowiednią ilość kostek lodu. Naucz się, jak szybko zrobić tą niezwykle aromatyczną kawę kokosową, której smakiem zachwycisz podniebienie każdego miłośnika kawy!
Sposób przygotowania:
1. Zaparz podwójne espresso.
2. Podgrzej mleko i delikatnie wciąż mieszając, postaraj się je subtelnie spienić.
3. Do przygotowanej filiżanki wlej odrobinę syropu karmelowego.
4. Syrop zalej podwójnym espresso i wymieszaj.
5. Całość zalej spienionym mlekiem i delektuj się smakiem przepysznej kawy kokosowej.

Łatwy
3 minuty
1

Łatwy
10 minut
1

Łatwy
5 minut
1

Średni
20 minut
4

Łatwy
15 minut
2

Łatwy
3 minuty
1

Łatwy
15 minut
2

Trudny
30 minut
1