Przepis na Kawa kokosowa

Kawa kokosowa
Deser

Łatwy

10 minut

1

Składniki:

    • podwójne espresso
    • 100 ml mleka kokosowego
    • syrop karmelowy

Kokos i kawa to nieziemskie połączenie... szczególnie dla osób, które kochają smak kokosa. Słodkie mleko kokosowe zestawione z bogatym smakiem kawy i dodatkiem syropu karmelowego nie tylko sprawdzi się w roli deseru, ale również napoju, dzięki któremu ukoimy nerwy po ciężkim dniu. Kawa kokosowa nie tylko sprawdzi się idealnie w zimowe popołudnia, ale również będzie świetnym napojem w sezonie letnim - wystarczy, że dodasz wtedy do niej odpowiednią ilość kostek lodu. Naucz się, jak szybko zrobić tą niezwykle aromatyczną kawę kokosową, której smakiem zachwycisz podniebienie każdego miłośnika kawy!

Sposób przygotowania:

1. Zaparz podwójne espresso.

2. Podgrzej mleko i delikatnie wciąż mieszając, postaraj się je subtelnie spienić. 

3. Do przygotowanej filiżanki wlej odrobinę syropu karmelowego. 

4. Syrop zalej podwójnym espresso i wymieszaj. 

5. Całość zalej spienionym mlekiem i delektuj się smakiem przepysznej kawy kokosowej. 

Skomentuj przepis
Ocena: