Przepis na Latte pistacjowe

Latte pistacjowe
Na ciepło

Łatwy

3 minuty

1

Składniki:

    • espresso
    • 150 ml spienionego mleka
    • 40 ml syropu pistacjowego

Latte pistacjowe to idealny napój kawowy dla wszystkich miłośników pistacji. Delikatnie orzechowy smak zestawiony ze słodkim syropem nada przygotowanej przez nas kawie zupełnie innego charakteru. Kawa jest niezwykle łatwa do przygotowania w domowych warunkach - wystarczy, że kupisz odpowiedni syrop smakowy, które później możesz nie tylko wykorzystać do kaw, ale również do różnorodnych deserów, np. lodów czy ciast. Aromatyczne i niezwykle aksamitne latte sprawdzi się w roli popołudniowej kawy, przy której odprężysz się z książką w ręku lub prowadząc rozmowę ze swoimi bliskimi. Pistacjowe latte z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom orzechów!

Sposób przygotowania:

1. Zaparz espresso i przelej je do ulubionego kubka.

2. Do espresso wlej 40 ml syropu pistacjowego.

3. Dokładnie zamieszaj.

4. Do kubka lub szklanki wlej delikatnie 150 mln spienionego mleka.

Skomentuj przepis
Ocena: